by Green Cotton A/S

Producenten

Brandet Fred's World by Green Cotton (samt Fred´s Federation og Müsli m.fl.) er ejet af Novotex, som er baseret i det midtjyske. Virksomheden, som blev grundlagt i 1983, har fra den spæde start været banebrydende inden for ansvarlig og bæredygtig produktion af tekstiler med stifteren Leif Nørgaard som pioner ved roret. Ud over at være de første til at producere en T-shirt af certificeret økologisk bomuld, var Novotex blandt de første til at bringe bæredygtighed og certificeret økologisk bomuld ind som parametre på børnetøjsmarkedet. 
I dag ejes og drives virksomheden bl.a. af Leif Nørgaards datter, Sanne Nørgaard, som med stolthed og sikker hånd bringer arven og visionerne videre til endnu højere niveauer, bl.a. med tiltag omkring overtøj af polyester produceret af genbrugte fødevaregodkendte plasticflasker. 

Fred's World by Green Cotton er børnetøjskollektioner, der er producerede så miljøvenligt som muligt, fri for skadelige kemikalier, og lever op til GOTS certificeringen og by Green Cotton's stærke koncept.
Fred's World by Green Cotton har formået at udvide genren inden for tøj lavet af certificeret økologiske materialer. Stilen er farvestrålende og moderne med mange fede prints og detaljer, samt med super god pasform. Det er tøj, som lader børn være børn, og med en kant som gør, at det ikke på noget tidspunkt bliver kedeligt eller ligegyldigt. 
Virksomheden formår at efterleve og endda højne standarden omkring krav til materialer, samt miljøvenlig og bæredygtig produktion, og få dette til at gå op i en højere enhed med moderigtigt og holdbart tøj.

Fred's World by Green Cotton er ISO 9001 certificeret (kvalitetshåndtering) samt ISO 14001 certificeret (miljøhåndtering). 
Endvidere akkrediteret GOTS certificeret (mere end 99 % af sortimentet bærer denne certificering) og Oeko-tex 100 certificeret.

Læs mere om Novotex på: www.novotex.dk

Produktion

Novotex er omhyggelig med at finde de absolut bedste samarbejdspartnere til produktionen, og har ydermere egne store certificerede fabrikker, strategisk placeret  hvor viden indenfor de forskellige grene er størst mulig, og hvor de ikke mindst har mulighed for at kontrollere arbejdsforhold, produktion m.m. De går ikke på kompromis, hvis der findes en bedre løsning, som er mere skånsom for miljø og mennesker. Derfor lever de ikke blot op til kravene fremsat af GOTS og Oeko-Tex m.m., de forsøger konstant at overgå og forbedre de anerkendte standarder inden for tekstilproduktion – en drift som kan spores tilbage helt til den spæde start. 

Virksomheden går utroligt meget op i genbrug – ikke blot i dagligdagen på kontoret i Ikast og forsendelser af varerne, men også i selve produktionen, som også er et krav under GOTS. Overskydende fibre fra bomuldsspindingen bliver benyttet til diverse fyld, bl.a. til madrasser og Fred's Worlds bamser. Grundet fibrenes længde giver det desværre ikke mening at anvende overskydende materialer til tekstiler. Skaller og olie bliver sendt videre til dyrefoder. 

Novotex er også førende, når det kommer til nye produktionsmetoder af polyester, som bliver brugt til deres overtøj. Genbrugspolyesteren bliver til ved, at fødevaregodkendte plastikflasker af kendt herkomst bliver sendt til Taiwan (som har et af de bedste genbrugssystemer i verden), hvor de renses og makuleres til ultra-fine korn, som derefter bliver spundet til tråde. Dette sejles til en certificeret fabrik i Kina, hvor det væves til tekstil. 
Ved genbrug af polyester fra plastflasker mindsker vi afhængigheden af olie samtidig med, at vi mindsker forurening af luft, vand og jord. Ifølge en japansk undersøgelse mindsker genbrugspolyester energiforbruget med op til 84% og CO2 udledning med 77%. Der går typisk 18 plastflasker til produktionen af en lille flyverdragt.

Novotex støtter ikke børnearbejde, og aflønner deres medarbejdere regelmæssigt og fuldt ud.

Fragt

Al fragt, også mellem produktionsenheder, foregår så vidt muligt via sø. I Danmark bliver alt fragtet med Post Danmark.

Din indkøbskurv

Dankort
MobilePay
MobilePay
Kurven er tom

Aktuelt

Mamma Nature byder dig velkommen til vores glade shop, samt god fornøjelse med at vælge imellem de fantastiske produkter herinde - Læs mere!

Nyt: BOOK ET HOMEPARTY

Privatlivspolitik

Beskyttelse af personlige oplysninger:

Mamma Nature lægger stor vægt på, at du er tryg ved at være kunde hos os. Derfor behandler vi de oplysninger, du giver os i forbindelse med bestilling af varer, ansvarsfuldt og med respekt for dit privatliv – og naturligvis i overensstemmelse med gældende lovgivning, herunder persondataloven.

Du kan læse mere om vor behandling af dine oplysninger under vor privatlivspolitik - Se her!