Ingredienser for: by Green Cotton - GOTS Certificerede

Såvel producenter som materialer er testede og godkendte, samt er under løbende kontrol af GOTS i overensstemmelse med deres krav (GOTS 4.0), som efter Mamma Nature ApS's vurdering foretaget ud fra grundige undersøgelser er særdeles høje og troværdige.

I GOTS Organic certificerede produkter må der, foruden accessories, maksimalt indgå 5% ikke-naturlige og ikke-økologiske fibre i det færdige produkt. Under disse 5% hører f.eks. elasthane og velcro m.m.. For disse 5% gælder, at de kan være naturlige fibre (ikke GMO), ”virgin” eller genbrugte syntetiske fibre (med forbehold for typer), regenererede fibre fra certificerede økologiske råvarer, rustfrit stål fibre, og mineral fibre (ikke asbest, carbon og sølv fibre), hvilket er beskrevet i GOTS version 4.0 punkt 2.4.9. Naturligvis skal de derudover overholde kravene omkring niveauer af tilladte substanser, listet i punkt 2.4.16.
Med hensyn til accessories såsom lynlåse, knapper, vedhæng o.s.v., skal disse naturligvis overholde GOTS standardens kriterier for tilladte og ikke tilladte materialer. Tilladt er blandt andet naturlige materialer såsom økologisk naturfiber, træ, læder, horn, ben, muslingeskaller, samt mineraler, metaller og sten. Forbudt er brugen af asbest, carbon og sølv fibre, krom, nikkel og PVC, ligesom materialer fra truede dyr, planter og træ også er forbudt. Samtlige materialer, der anvendes til accessories, må ikke indeholde forbudte ingredienser, som anført i GOTS version 4.0 punkt 2.3.1, og skal opfylde de gældende grænseværdier for restkoncentrationer under punkt 2.4.16. Herunder bl.a. men ikke begrænset til tungmetaller, phthalater, og andre potentielt hormonforstyrrende, kræftfremkaldende eller på anden vis skadelige indholdsstoffer.

Plastik-print/tryk

Plastik-print/tryk er en metode, hvor man trykker et billede, tekst eller lignende lavet af farvet plastikmaling fast på et tekstil. Dette giver både en optisk effekt på tekstilet, hvor billedet / teksten / andet træder mere tydeligt frem, og samtidig giver det et sanseligt indtryk ved berøring af printet / trykket, som er glat og gummi-agtigt i forhold til det bløde tekstil, hvorpå det er trykt.
Der er stor debat omkring plastik-print/tryk på tekstiler, da disse ofte indeholder meget skadelige, hormonforstyrrende og muligvis kræftfremkaldende indholdsstoffer. Migrationen af de skadelige stoffer fra plastik-print/tryk og over i mennesker sker enten gennem afdampning af gasser fra plasten, som man så indånder eller som optages i miljøet, eller ved berøring, hvor huden optager stofferne, samt miljøet belastes ved at stofferne migrerer ud i vandet ved vask.  Undersøgelser viser, at der gang på gang opdages beklædningsstykker til børn og voksne, som dumper i test for disse skadelige indholdsstoffer. Selv anerkendte og store mærker bliver taget i  at sende tekstiler på markedet, som kan påvirke børn og voksnes helbred negativt.
by Green Cotton tager ansvar for mennesker og miljø og benytter konsekvent ikke skadelige tungmetaller eller tungmetalkomplekser – en skærpelse af ETAD´s retningslinier. De anvendte pigmenter er således uden skadelige tungmetaller, og der finder ingen anvendelse af azofarvestoffer sted, idet der ved spaltning af disse kan ske en omdannelse til aromatiske aminer, som er kræftfremkaldende. Deres print/tryk er lavet af en plastikmaling uden aromatiske opløsningsmidler, ftalater og PVC i overensstemmelse med GOTS version 4.0. Bindingsmidlet er vandbaseret. Anvendte blødgøringsmidler er baseret på vegetabilske fedtstoffer. 
Lever op til klassifikationen i det Europæiske direktiv 67/548/EEC vedr. sundhed og miljøricisi samt bestemmelserne for yderligere risici ved andre substanser beskrevet i det Europæiske direktiv 1999/45/EC samt tilføjelser til direktivet 2006/8/EC. Lever op til krav for tekstiler og accessories jævnfør GOTS version 4.0 punkt 2.3., 2.4.7., 2.4.9. og 2.4.16. m.fl..

Din indkøbskurv

Dankort
MobilePay
MobilePay
Kurven er tom

Aktuelt

Mamma Nature byder dig velkommen til vores glade shop, samt god fornøjelse med at vælge imellem de fantastiske produkter herinde - Læs mere!

Nyt: BOOK ET HOMEPARTY

Privatlivspolitik

Beskyttelse af personlige oplysninger:

Mamma Nature lægger stor vægt på, at du er tryg ved at være kunde hos os. Derfor behandler vi de oplysninger, du giver os i forbindelse med bestilling af varer, ansvarsfuldt og med respekt for dit privatliv – og naturligvis i overensstemmelse med gældende lovgivning, herunder persondataloven.

Du kan læse mere om vor behandling af dine oplysninger under vor privatlivspolitik - Se her!