Ingredienser for: by Green Cotton - GOTS Certificerede

Såvel producenter som materialer er testede og godkendte, samt er under løbende kontrol af GOTS i overensstemmelse med deres krav (GOTS 4.0), som efter Mamma Nature ApS's vurdering foretaget ud fra grundige undersøgelser er særdeles høje og troværdige.

I GOTS Organic certificerede produkter må der, foruden accessories, maksimalt indgå 5% ikke-naturlige og ikke-økologiske fibre i det færdige produkt. Under disse 5% hører f.eks. elasthane og velcro m.m.. For disse 5% gælder, at de kan være naturlige fibre (ikke GMO), ”virgin” eller genbrugte syntetiske fibre (med forbehold for typer), regenererede fibre fra certificerede økologiske råvarer, rustfrit stål fibre, og mineral fibre (ikke asbest, carbon og sølv fibre), hvilket er beskrevet i GOTS version 4.0 punkt 2.4.9. Naturligvis skal de derudover overholde kravene omkring niveauer af tilladte substanser, listet i punkt 2.4.16.
Med hensyn til accessories såsom lynlåse, knapper, vedhæng o.s.v., skal disse naturligvis overholde GOTS standardens kriterier for tilladte og ikke tilladte materialer. Tilladt er blandt andet naturlige materialer såsom økologisk naturfiber, træ, læder, horn, ben, muslingeskaller, samt mineraler, metaller og sten. Forbudt er brugen af asbest, carbon og sølv fibre, krom, nikkel og PVC, ligesom materialer fra truede dyr, planter og træ også er forbudt. Samtlige materialer, der anvendes til accessories, må ikke indeholde forbudte ingredienser, som anført i GOTS version 4.0 punkt 2.3.1, og skal opfylde de gældende grænseværdier for restkoncentrationer under punkt 2.4.16. Herunder bl.a. men ikke begrænset til tungmetaller, phthalater, og andre potentielt hormonforstyrrende, kræftfremkaldende eller på anden vis skadelige indholdsstoffer.

Bomuld, certificeret økologisk

Bomuld er plante-fibre, som anvendes til at lave tekstiler af. Bomulds-fibrene stammer fra frøene på bomuldsplanten Gossypium. Når bomuldsplanten har tabt sine blomster, efterlades en grøn frugt, som har frø indeni, og det er omkring disse frø, at bomulds-fibre af forskellige længder vokser. Frø-hårene/fibrene danner bløde og puffede bolde, der er omgivet af den beskyttende blomster-kapsel. Når blomsten brister, ser man den karakteristiske bomulds-fiber-"blomst" med 4 bløde bolde. Boldene høstes, og fibrene sorteres, kartes, renses og tørres, hvorefter de spindes til garn eller tråd, som så anvendes til at væve et bomulds-stof /-klæde/-tekstil.
Gossypium er en slags busk, som tilhører Malvaceae eller Katost familien. Der findes ca. 45-50 arter af Gossypium i verden, hvor de bedst spindbare grundet fiber-længde, tykkelse, styrke, elasticitet og krympeevner m.m., og dermed de oftest dyrkede, er arterne hirsutum, barbadense, arboreum og herbaceum, som alle giver en hvid bomulds-fiber. De resterende arter vokser vildt i de tropiske og subtropiske dele af verden, og betragtes som vigtige for deres forskellige evner og anvendes til tider til at krydses med de fire kommercielle arter. Overordnet kan siges om bomuldsplanter, at de kan være etårige og flerårige - afhængig af art og dyrkning, og er som regel mellem 1-3m høje. De trives bedst i megen sol og nedbør. Bomuldsplanter dyrkes i over 80 lande på verdensplan – alle beliggende i det subtropiske eller tropiske bælte.
Bomuldsdyrkning foregår på en tyvendedel af det globale landbrugsareal, og konventionel bomuldsdyrkning står for mere end 10% af det globale forbrug af pesticider, insekticider og kunstgødning, og er således utroligt belastende for såvel miljø som arbejdernes helbred.
Heldigvis breder økologisk dyrkning af bomuld sig mere og mere og forekommer nu i mere end 20 lande. Denne dyrkning foregår uden kunstgødning, insekticider eller pesticider, idet man i stedet har vekselbrug med skiftende afgrøder og naturgødning. Insektbekæmpelse sker med manuelle og biologiske metoder. Således gøres mindst mulig skade på miljø, mennesker og dyr, og jordens frugtbarhed bevares på lang sigt. 
Økologisk bomuld er meget venlig mod huden og passer derfor især godt til følsom hud. Desuden er det slidstærkt, robust, og kan absorbere 20% af sin vægt i vand og transportere det til ydersiden. Naturlige bomuldstekstiler er anti-statiske, holdbare, mølsikre og kan vaskes ved høje temperaturer i vaskemaskinen.  
Økologisk bomuld er væsensforskellig fra konventionel bomuld, og en økologisk mærkning kræver/sikrer, at hele fremstillingskæden overholder de for økologisk certificering fastlagte krav, som er gældende for såvel miljø som ansvar. Man skal i den forbindelse dog være opmærksom på, hvilke certificeringer og mærker, der vitterligt sikrer, at bomulden er økologisk - som det f.eks. er tilfældet med en GOTS-certificering. En del andre mærker har desværre en kraftig tendens til at være vildledende - hvor bomulden er dyrket helt konventionelt, men til slut testet under en given grænseværdi for en mindre del af de kemikalier, der anvendes i fremstillingsprocessen.
Bomuldsprodukterne fra by Green Cotton er godkendt under kravene omkring økologisk producerede fibre under GOTS version 4.0 punkt 2.1., som efter Mamma Nature ApS's vurdering foretaget ud fra grundige undersøgelser er særdeles høje og troværdige. 
En certificering efter GOTS standarder indebærer en "on-site" inspektion og foretages af uafhængige akkrediterede organer og følges op af årlige uanmeldte inspektioner.

Din indkøbskurv

Dankort
MobilePay
MobilePay
Kurven er tom

Aktuelt

Mamma Nature byder dig velkommen til vores glade shop, samt god fornøjelse med at vælge imellem de fantastiske produkter herinde - Læs mere!

Nyt: BOOK ET HOMEPARTY

Privatlivspolitik

Beskyttelse af personlige oplysninger:

Mamma Nature lægger stor vægt på, at du er tryg ved at være kunde hos os. Derfor behandler vi de oplysninger, du giver os i forbindelse med bestilling af varer, ansvarsfuldt og med respekt for dit privatliv – og naturligvis i overensstemmelse med gældende lovgivning, herunder persondataloven.

Du kan læse mere om vor behandling af dine oplysninger under vor privatlivspolitik - Se her!